باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
چکیده
یک روش جدید شامل مشتقسازی به همراه استخراج نقطه ابری برای اندازه گیری آسپارتام استفاده شد. عامل مشتقساز شامل اورتوفتالدهید و مرکاپتوپراپیونیک اسید میباشد. جهت جداسازی و پیش تغلیظ مشتق تولید شده از تریتون x-100 استفاده شد. پارامترهای مهم در استخراج نقطه ابری از قبیل دما، pH، زمان، قدرت یونی محلول و حجم تریتون x-100 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور جداسازی و آنالیز کمی آسپارتام از ستون C18 با طول 25 سانتیمتر استفاده شد. نتایج حاصله نشان میدهند که در شرایط بهینه دقت روش بر اساس میزان انحراف استاندارد نسبی کمتر از 6 درصد و صحت اندازه گیری آسپارتام بر اساس خطای نسبی کمتر از 4 درصد میباشد. روش مشتقسازی پیش ستون و استخراج نقطه ابری توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا میتواند روش مناسبی برای اندازه گیری آسپارتام موجود در نوشابه های غیر الکلی باشد.
رشیدیپور, مرضیه, & زارعی ونوول, مژگان. (1393). اندازه گیری آسپارتام در نوشابه های غیر الکلی به روش مشتق سازی پیش ستون و استخراج نقطه ابری با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. پژوهشهای نوین در شیمی تجزیه, 1(1), 9-22.
MLA
مرضیه رشیدیپور; مژگان زارعی ونوول. "اندازه گیری آسپارتام در نوشابه های غیر الکلی به روش مشتق سازی پیش ستون و استخراج نقطه ابری با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا". پژوهشهای نوین در شیمی تجزیه, 1, 1, 1393, 9-22.
HARVARD
رشیدیپور, مرضیه, زارعی ونوول, مژگان. (1393). 'اندازه گیری آسپارتام در نوشابه های غیر الکلی به روش مشتق سازی پیش ستون و استخراج نقطه ابری با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا', پژوهشهای نوین در شیمی تجزیه, 1(1), pp. 9-22.
VANCOUVER
رشیدیپور, مرضیه, زارعی ونوول, مژگان. اندازه گیری آسپارتام در نوشابه های غیر الکلی به روش مشتق سازی پیش ستون و استخراج نقطه ابری با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. پژوهشهای نوین در شیمی تجزیه, 1393; 1(1): 9-22.